zaterdag 24 januari 2015

Spinazietaart


Wat je nodig hebt:

1pakje hartige taart deeg
(staat in de diepvries meestal bij het bladerdeeg in de buurt)
verse spinazie
1 bakje Hüttekäse
Parmezaanse kaas
pijnboompitten
knoflook
olijfolie
1 ei


Laat het deeg ontdooien

Roerbak de spinazie met een heel klein beetje olijfolie in een wok of koekenpan totdat de spinazie is geslonken.
Haal de spinazie uit de pan, leg het op een snijplank en snij het klein.
Doe de spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie .

Pak nu de pijnboom pitten, doe ze met een drupje olijfolie in de koekenpan en rooster ze mooi bruin. Blijf in de pan roeren. Doe ze als ze mooi bruin zijn in een schaaltje.
In plaats van dure pijnboompitten kun je ook zonnebloem pitten nemen.

Rasp de Parmezaanse kaas. Heb je deze kaas niet in huis dan kun je ook oude kaas nemen.

Schil de knoflook en snij ze zo klein mogelijk.

Neem nu een springvorm
Leg op de bodem bakpapier en vet de zijkanten in.
Bekleed de vorm met de hartige taart deeg.

Duw opnieuw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.

Doe de spinazie, de hüttekäse, de geroosterde pitten, de geraspte kaas en de knoflook in een kom. Meng alles goed door elkaar met een beetje zwarte peper en wat zeezout.

Doe het mengsel op het deeg in de springvorm.

Dek dit af met wat deeg dat je over hebt.

Kluts een ei en smeer dit boven op het deeg en strooi er nog wat geraspte kaas op.

In de oven voor 30 minuten op 200 graden (hete lucht)
Tot het deeg gaar is en de top mooi bruin.
Eet smakelijk
                


Geen opmerkingen:

Een reactie posten