Tijdens het Winterbuffet hebben diverse mensen gesmuld van de Farosoep .
De eerlijk gebied mij te zeggen dat ik dit recept heb leren maken
tijdens de Workshop " Terug naar de Korrel" door Janet Frieling uit
Houwerzijl.
Zij geeft met haar bedrijf " Gekruid en Geroerd" diverse
workshops. Kijk op haar site of Facebook pagina. In januari en februari geeft
ze deze workshop nog een keer en geloof me er kan geen kookboek tegen op.
Tijdens de workshop krijg je eerst een goede uitleg over het onderwerp
en daarna ga je in haar professionele keuken met elkaar aan de slag. Je kookt
volgens het receptenboek dat zij speciaal voor die workshop heeft samengesteld.
Afhankelijk van het aantal deelnemers kook je alleen of met een andere een paar
van de recepten. Als iedereen klaar is dan ga je met elkaar aan tafel en kun je
tijdens de gezamelijke maaltijd niet alleen je eigen maar ook de gerechten die
de andere cursisten hebben gemaakt, proeven. Natuurlijk mag je het recepten
boek mee naar huis nemen.
Hier dus het recept.
Faro soep met Emmer, Eenkoorn, Spelt of Kamut.
Faro is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse granen.
Mijn soep had ik met Kamut gemaakt
Je hebt nodig:
2 eetlepels Olijfolie of kokosvet
2 grote uien
125 gram zoete aardappel in blokjes
zeezout
2 theelepels madras curry (
streekmarkt Verhildersum)
125 gramFaro afgespoeld
225 gram groene linzen
1.4 liter groentenbouillon, is 30 gram bouillonpoeder op deze
hoeveelheid. Ik heb 4 vegetarische tuinkruiden bouillonblokken gebruikt en 1 stuk kombu ( zeewier) lekker voor de zilte
smaak ( Fluitekruid in Winsum)
225 ml Yogurt of crème fraiche ( Ik had half om half)
schil en sap van een citroen ( neem hiervoor altijd een bio citroen anders
geen schil gebruiken) Jumbo
Zo maak je het klaar.
Zet een dag van te voren de Kamut in een schaal met ruim water.
Schil de uien en de zoete aardappel
Snij de uien in dunne plakken en de zoete aardappel in blokjes
Verwarm de olie in een pan met dike bodem
Doe de uien en de zoete aardappel erbij
Doe er wat zeezout bij en bak net zo lang tot de uien zacht zijn.
Voeg de kerriepoeder toe en roer tot de uien en zoet aardappels bedekt
zijn met Kerrie en deze lekker ruiken.
Voeg de gespoelde Kamut toe, de
linzen 1,4 liter water en de bouillon.
Breng alles aan de kook.
Zodra het kookt, vuur laag zetten en ongeveer 50 minuten koken totdat de
kamut en de linzen helemaal zacht zijn.
Proef en voeg eventueel nog wat extra zout bij. Zout is belangrijk in
dit recept anders is het te flauw.
Haal de kombu eruit. Gooi weg.
Maak nu de saus
Meng in een kommetje de yogurt met de crème fraiche, het citroensap en
de citroenschil.
Doe in iedere kom wat soep en doe ere en flinke lepel citroenyogurt bij
Als laatste wil ik jullie dit artikel niet onthouden
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten