Wat je nodig hebt:
1pakje hartige
taart deeg
(staat in de
diepvries meestal bij het bladerdeeg in de buurt)
verse spinazie
1 bakje Hüttekäse
Parmezaanse kaas
pijnboompitten
knoflook
olijfolie
1 ei
Laat het deeg
ontdooien
Roerbak de spinazie
met een heel klein beetje olijfolie in een wok of koekenpan totdat de spinazie
is geslonken.
Haal de spinazie
uit de pan, leg het op een snijplank en snij het klein.
Doe de spinazie in
een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie .
Pak nu de pijnboom
pitten, doe ze met een drupje olijfolie in de koekenpan en rooster ze mooi
bruin. Blijf in de pan roeren. Doe ze als ze mooi bruin zijn in een schaaltje.
In plaats van dure
pijnboompitten kun je ook zonnebloem pitten nemen.
Rasp de Parmezaanse
kaas. Heb je deze kaas niet in huis dan kun je ook oude kaas nemen.
Schil de knoflook
en snij ze zo klein mogelijk.
Neem nu een
springvorm
Leg op de bodem
bakpapier en vet de zijkanten in.
Bekleed de vorm met
de hartige taart deeg.
Duw opnieuw zoveel
mogelijk vocht uit de spinazie.
Doe de spinazie, de
hüttekäse, de geroosterde pitten, de geraspte kaas en de knoflook in een kom.
Meng alles goed door elkaar met een beetje zwarte peper en wat zeezout.
Doe het mengsel op
het deeg in de springvorm.
Dek dit af met wat
deeg dat je over hebt.
Kluts een ei en
smeer dit boven op het deeg en strooi er nog wat geraspte kaas op.
In de oven voor 30
minuten op 200 graden (hete lucht)
Tot het deeg gaar
is en de top mooi bruin.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten